Gerechtelijk deskundige

In de rechtsgang ontbreekt bij de rechtelijke macht én de advocatuur vaak de specialistische kennis om bepaalde vragen te kunnen beantwoorden. In dergelijke gevallen wordt een beroep gedaan op Gerechtelijke Deskundigen die bijzondere kennis bezitten op hun vakgebied.

Onze hulp nodig?

Stuur ons een bericht of bel ons op

Jan Bolhuis:
06 23428610

Algemeen telefoonnummer
0591 63 49 00

Stichting Landelijk Register Gerechtelijk Deskundigen

Ingeschreven deskundigen hebben alle de leergang Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige bij het Leids Juridisch PAO (JPAO) van de Universiteit Leiden met succes afgerond. Het Juridisch PAO organiseert en faciliteert postacademisch onderwijs voor advocaten en andere juridisch geschoolde of georiënteerde professionals in heel Nederland: http://www.paoleiden.nl/cms3/over-het-juridisch-pao/wat-doen-wij

Ing. N. Kluwen en J.A. Bolhuis re hebben beide de opleiding Gerechtelijk Deskundige civiel recht gevolgd en afgrond. Laatstgenoemde heeft daarnaast met succes de opleiding Gerechtelijk Deskundige strafrecht afgerond.

Een Gerechtelijk Deskundige inschakelen?

Het team van Brand Technisch Bureau Nederland B.V. staat voor u klaar. Onze Gerechtelijk Deskundigen kunnen optreden op diverse vakgebieden. Neem gerust contact met ons op!

Diverse type onderzoeken

Brandonderzoek vraagt om specialisme op meerdere vlakken. Forensisch onderzoek naar brand bestaat uit diverse onderdelen. Daarnaast zijn er typen onderzoek die belangrijk zijn wanneer bijvoorbeeld verzekerde belangen meespelen. We onderscheiden de volgende typen brandonderzoek:

Aansprakelijkheidsonderzoek/-stelling

Gerechtelijk deskundige

Second opinion

Contra expertise

Second opinion

De praktijk leert dat na een brand al snel de opdracht wordt gegeven tot sloop en afvoer van de verbrande resten. Wat nu als de oorzaak van de brand vragen oproept?

Contra expertise

In Nederland wordt van vrijwel elke brand de oorzaak onderzocht. Waar bij de getroffene vaak emotionele en financiële belangen de boventoon voeren, richten verzekeraars zich meer op de polisvoorwaarden en dient de politie vast te stellen of sprake is van een strafbaar feit.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.