Over ons

Bij het ontstaan van brand spelen chemische en natuurkundige reacties een belangrijke rol. Daarnaast kan brand ontstaan in elektrische installaties of daarop aangesloten apparatuur. De individuele kennis op het gebied van de chemie, elektriciteit en forensische expertise wordt vrijwel altijd gebundeld bij het vaststellen van de oorzaak van een calamiteit.

Dankzij onze veelzijdige expertise en langdurige ervaring zijn wij in staat de meest complexe onderzoeken uit te voeren zonder daarvoor externe deskundigheid in te huren. Op dit punt is Brand Technisch Bureau Nederland B.V. uniek in Nederland!

Onze hulp nodig?

Stuur ons een bericht of bel ons op

Jan Bolhuis:
06 23428610

Algemeen telefoonnummer
0591 63 49 00

Ons team

J.A. (Jan) Bolhuis

Van 1980 tot 1996 werkzaam geweest als forensisch onderzoeker. Sedert 1996 gespecialiseerd in technisch (brand) onderzoek (Deskundige A Brandonderzoeken) Tussen 2009 en 2012 de leergangen Gerechtelijk Deskundige civiel- en strafrecht gevolgd en met succes afgerond.

Ir. T (Teun) Hagens

Ruim dertig jaar werkzaam geweest bij de gerenommeerde advies- en ingenieursbureaus Centrilab te Soest en TAUW te Deventer. In deze tijd is een ruime ervaring opgebouwd op een breed scala van onderzoeksgebieden zoals technisch (brand) onderzoek en (brand)schade onderzoek aan producten en goederen.

L.J. (Leo) Lievense

Ruim 25 jaar ervaring als elektrotechnisch inspecteur en ruim 10 jaar ervaring als elektrotechnisch onderzoeker. Veel ervaring met installaties met zonnepanelen. In 2019 de leergang Gerechtelijk Deskundige civiel recht gevolgd en met succes afgerond. Onder nummer D0424 ingeschreven in het register van Landelijk Register Gerechtelijk Deskundigen (LRGD).

Diverse type onderzoeken

Brandonderzoek vraagt om specialisme op meerdere vlakken. Forensisch onderzoek naar brand bestaat uit diverse onderdelen. Daarnaast zijn er typen onderzoek die belangrijk zijn wanneer bijvoorbeeld verzekerde belangen meespelen. We onderscheiden de volgende typen brandonderzoek:

Aansprakelijkheidsonderzoek/-stelling

Gerechtelijk deskundige

Second opinion

Contra expertise

Lees meer over deze type onderzoeken

Historie

Alle aan Brand Technisch Bureau Nederland B.V. verbonden onderzoekers bezitten meer dan 30 jaar ervaring op de vakgebieden: brand, inbraak / diefstal, explosie en elektrische schade oorzaken en zijn daardoor in staat een breed scala van forensische vraagstellingen met succes te onderzoeken.

Daarnaast bezit Brand Technisch Bureau Nederland B.V. een ruime ervaring in de uitvoering van verschillende brandtechnische en daaraan gerelateerde experimenten. Voor betrouwbare methodieken wordt onder meer gebruik gemaakt van de faciliteiten van het Brandweer Oefencentrum te Wijster: http://www.bon-holding.nl/166/film-mogelijkheden-brandweer-oefencentrum-in-wijster/

Uitgevoerde experimenten worden met behulp van professionele apparatuur vastgelegd. Waar noodzakelijk wordt het beeldmateriaal naar wens in eigen beheer in documentaire vorm overgebracht op DVD of Blu-ray.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.